Aanplant druivenstokken

De juiste rassenkeuze hangt af van vele factoren. Het klimaat, de bodem, ligging, natuurlijke of onnatuurlijke windbrekers, schaduw, enz. Hoe zal de wijngaard gaan worden onderhouden, biologisch of niet, met klassieke rassen of juist met hybride rassen, met inzet van hoeveel arbeidskrachten? Een wijngaard aanleggen en onderhouden betekent veel handmatige arbeid. Machines zijn een kostbare aanschafpost en niet alle werkzaamheden kunnen machinaal gebeuren.

En uiteraard, wat voor wijn wilt u gaan maken, en aan welke kwaliteitseisen moet deze gaan voldoen?  Is een wijn met Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB) mogelijk, of een wijn met Beschermde Geografische Aanduiding (BGA).

Wij willen u graag van dienst zijn met de juiste keuzen te maken, want een wijngaard kun je niet zomaar elk jaar
veranderen, het is een lange termijnplanning die moet kloppen om er de vruchten van te kunnen plukken.

De lijst met toegestane druivenrassen BGA provincienamen voor Nederland.


Aanbod meerjarige druivenstokken

Voor enkele relaties heeft Wijnbouw Totaal het beheer over de verkoop van diverse partijen meerjarige druivenstokken. In de maanden november tot en met maart, mits vorstvrij, is het mogelijk om druivenstokken te verplanten, daar dan de sapstromen stil zijn gaan staan en de wortels de tijd zullen krijgen verder te ontwikkelen naar het nieuwe groeiseizoen toe. Het gaat om zogenaamde resistente rode en witte druivenrassen, met voornamelijk onderstam SO4.
Heeft u interesse is deze goed gevormde druivenstokken en wilt u volgend jaar al druiven opbrengst, dan heeft u aan deze druivenstokken een mooie voorsprong op nieuwe planten.

Rood

  • Rondo ± 400

Wit

  • Johanniter ± 300
  • Muscaris ± 300
  • Helios ± 120
  • Hibernal ± 200

Voor afnames en prijzen neemt u contact met ons op.